搜索
 請即註冊
查看: 796|回復: 6

[廣東] 陳百祥《我至叻》

黃名再出發大聯盟

和親王

莫斯科大公

文化大臣

教育大臣

中央銀行管理委員

W幣

存款

3萬

親王公爵一級黃統建國大勳章金聖壽勳章銀聖壽勳章長期之杖中秋月兔狗年金幣景區工作襟章住戶證傳媒證商業證

90 年代經典回味~

陳百祥《我至叻》

YEAH 我至叻 YEAH 我至叻 YEAH 我至叻 YEAH 我至叻

香港咩環境真系o甘好景 個個都有我o甘醒 有乜辦法唔會勁
靈活易適應勤力手快又眼明 識睇時勢兼淡定
買屋買車仲有錢淨 「WEAR」銀「WEAR」過境
間間地識講中英 起樓起橋快夾精 鬼佬睇到都眼擎擎
跑馬彩池我最勁 夠你買起成隊兵 唔駛問阿盲公炳 福星高照好前程

YEAH 我至叻 我地餐餐都做阿HEAD
YEAH 我至叻 我地玻璃可變鑽石
YEAH 我至叻 我地醒水冇「哩 HAIR」
攪乜都鬼死o甘叻 YEAH YEAH

你話移民好 我就怕生保 朝朝早都去除草 晚晚睡覺睡的早
溫工溫到發曬「毛」 費事o徒心機玩跳槽
你話香港地最好 打工的好似做大佬
股票金融確係寶 連街邊的阿嬸都膽粗粗
咨詢發達有功勞 消息靈通梗收到
想溫o的FRIEND出o黎蒲 交通方便「JUAT」聲收到
有錢去呢度去o錮度 自由自在駛乜走佬

後生仔多新意零食有TASTE 衣著配搭夠SENSE
班DESIGNER 都可以慳o的
信用咭當CASH 出街唔駛帶散紙
年滿十八大件事 選你選倨隨你LIKEY
娛樂事業我地話事 功夫電影點只BRUCE LEE
紅館睇SHOW幾萬次 健力士最多FANS
卡拉OK好生意 鬼佬學唱廣東詞
唔想老土又過時 城市追擊睇真o的

將有會有乜 有乜唔做得
如果怕九七 實R到頭髮都甩
上面o甘多金掘 怕你手軟唔去執
示威投訴任你o翕 唔系犯法點都得
基本法去目及一目及 肯定唔會俾人屈
我鍾意自出自入 唔會俾「吼」到「實」
想要系AH-LI-LU-YA 抑或系阿彌陀佛
只要我鍾意 有權信乜就信乜

攪乜都鬼死o甘叻 YEAH YEAH YEAH 我至叻

The most handsome prime minister in the history of micronations

榮親王

W幣

存款

1萬

二級功績勳章親王銀聖壽勳章長期之杖

自high歌黎

黃名再出發大聯盟

和親王

莫斯科大公

文化大臣

教育大臣

中央銀行管理委員

W幣

存款

3萬

親王公爵一級黃統建國大勳章金聖壽勳章銀聖壽勳章長期之杖中秋月兔狗年金幣景區工作襟章住戶證傳媒證商業證

比利仔 發表於 2013-3-9 23:48
自high歌黎

香港人經典回憶

The most handsome prime minister in the history of micronations

榮親王

W幣

存款

1萬

關二哥 發表於 2013-3-9 23:48
香港人經典回憶

依加香港只有我至窮

黃名再出發大聯盟

和親王

莫斯科大公

文化大臣

教育大臣

中央銀行管理委員

W幣

存款

3萬

比利仔 發表於 2013-3-9 23:49
依加香港只有我至窮

「中產」的年代已經過去......

榮親王

W幣

存款

1萬

關二哥 發表於 2013-3-9 23:51
「中產」的年代已經過去......

依加係新中產年代

黃名再出發大聯盟

和親王

莫斯科大公

文化大臣

教育大臣

中央銀行管理委員

W幣

存款

3萬

比利仔 發表於 2013-3-9 23:53
依加係新中產年代

而家係 X 家產年代