請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版
搜索
 請即註冊
樓主: 橋尚良

火燒海老

理親王

W幣

存款

親王金聖壽勳章中秋月兔狗年金幣

達爾文 發表於 2020-2-4 00:34
手段污糟的法相是指開設分身的那位嗎?

咪講明左係古德里安做緊首相時,即係你地包庇緊嗰位竊政,縮頭烏龜咁既人,
到依家仲係唔敢當面同我對質,任由古德里安隻爛頭卒單打獨鬥

覺得好可憐,唔似得我地呢邊咁團結咁和勇不分,大家都支持成立獨立調查委員會!

自由民主聯盟

樂親王

W幣

1萬

存款

親王二級功績勳章銅聖壽勳章國家建設獎章中秋月兔商業證

橋尚良 發表於 2020-2-4 00:43
咪講明左係古德里安做緊首相時,即係你地包庇緊嗰位竊政,縮頭烏龜咁既人,
到依家仲係唔敢當面同我對質 ...

做咩要同你對質?
如果係間諜事件,佢已經澄清同道歉
相反,貴黨的龍志景朗開設分身入獄至今從未道歉
更大模斯樣地擔任司法大臣
如果你咁注重所謂道德問題,好應該由自己黨友管起

理親王

W幣

存款

達爾文 發表於 2020-2-4 09:42
做咩要同你對質?
如果係間諜事件,佢已經澄清同道歉
相反,貴黨的龍志景朗開設分身入獄至今從未道歉

間諜事件只係佢四大惡行之一,佢提供錯誤法律意見去傷害益友行動呢件事未有任何回應啦!未落鑊啦!

我黨友單案,當年直頭係我接手做控方
佢已經為此案負上法律責任,道德上佢都俾大家mean左好長時間,叫做「身敗名裂」過

但你老友隆美爾老點完內相,都冇任何責任負責過喎!

我講對質,係指如果你老友有良心,就唔應該由得你兩個自己筆戰咁辛苦,應該加入你地先係

自由民主聯盟

樂親王

W幣

1萬

存款

橋尚良 發表於 2020-2-4 10:42
間諜事件只係佢四大惡行之一,佢提供錯誤法律意見去傷害益友行動呢件事未有任何回應啦!未落鑊啦!

我黨 ...

講到內相完全冇責任咁

同埋正如你所講:「合唔合法同道唔道德係兩回事,咁都唔識分」
佢負上法律責任係自作孽,但係佢有冇負上道德責任道歉呢?尤其佢作為掌管法律的司法大臣,係唔係好應該向公眾交代事件呢?

仲有咩叫「道德上佢都俾大家mean左好長時間」,如果按此邏輯,你mean左隆美爾咁耐,咁你是否認為佢已經冇任何道德問題?

理親王

W幣

存款

達爾文 發表於 2020-2-4 11:13
講到內相完全冇責任咁

同埋正如你所講:「合唔合法同道唔道德係兩回事,咁都唔識分」

我意思係,前內相受過牢獄之災,也在道德上已經受過社會的譴責,已經為有關事件付上沉重代價

但隆美爾並沒為有關事件付上沉重代價

一個apple to apple的問題而已,我還真的沒見過隆美爾為自己的惡行負過多少責任,最多就那一次聲明有道歉撤回言論,就那一次
其餘的惡行,包括今次禁錮何芷營多撈,我都見不到牠有什麼負責任

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

橋尚良 發表於 2020-2-4 11:16
我意思係,前內相受過牢獄之災,也在道德上已經受過社會的譴責,已經為有關事件付上沉重代價

但隆美爾並 ...

隆美爾幾時有道歉過

理親王

W幣

存款

自由民主聯盟

樂親王

W幣

1萬

存款

橋尚良 發表於 2020-2-4 11:16

但隆美爾並 ...

未回答問題

佢需唔需要負上道德責任道歉呢?尤其佢作為掌管法律的司法大臣,係唔係好應該向公眾交代事件呢?

理親王

W幣

存款

達爾文 發表於 2020-2-4 11:52
未回答問題

佢需唔需要負上道德責任道歉呢?尤其佢作為掌管法律的司法大臣,係唔係好應該向公眾交代事件 ...

件事已經無野好交代,案情當時已經眾所周知,大家對事件已蓋棺定論,當事人早已承擔責任,無需再爭議

道德責任佢都負左好多架啦

你拎我地法相出黎鞭屍都冇用,始終都解答唔到隆美爾既諸多惡行

理親王

W幣

存款

隆美爾無證據下將何芷營多撈軟禁,達爾文你又怎看牠的行為,牠仍未負道德責任道歉呢

而且也未獲得任何法律責任啊