請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版
搜索
 請即註冊
樓主: 龍志景朗

[公告] 龍志就近日香港政局發言

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

鵆逸 發表於 2019-7-18 20:59
講唔夠幾句就開始忍唔住了?價值觀呢家嘢你發明噶?唔講得?共黨言論夠唔係你可以評論啦,你又講?仲要嗨到 ...

不嗨,可是恶心。嘴里歌颂新中国,却做着旧中国的恶俗。我心里面恶心的很。请你不要跟别人说你是中国人,更加不要歌颂新中国。我怕别人都以为新中国的人都跟你一样,人模狗样。

多看看毛语录,多看看毛选,多看看革命著作。

W幣

存款

無經常用我國我國啦,你都唔認同我地大陸。講個鬼咩,係愛國嘅就應該知道呢次事件明擺就係西方國家搞嘅,你地仲要好似執到咁。嫌香港唔亂想玩下新鮮嘢係咪

W幣

存款

佢地唔好搞啊SIR唔通啊SIR主動搞你啊,用下腦啦,咁搞笑嘅

W幣

存款

毛主席語錄告訴你們要配合西方國家搞亂自己檔攤?咩思維啊你。連D鄉下嘅都不如

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

鵆逸 發表於 2019-7-18 21:03
憑咩唔可以講香港嘅事,我係中國人,我當然可以有權評論全中國地方嘅事,咁唔中意香港嘅氛圍,咪走咯,離開 ...

这种腔调我都听腻了。对台湾政策如是,对香港政策如是。

你是谁?你有什么资格评论港澳台事务?你是国务委员还是政协人大代表?

你们大陆事务可以评论吗?你街道的人大是你选的吗?你特么以为自己是谁,真膈应。

一国两制下,我们香港人当家做主。什么时候轮到你一个内地人来评论香港事务?这些国家政策!

你不喜欢吗?下去找邓小平同志投诉去啊~

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

鵆逸 發表於 2019-7-18 21:07
無經常用我國我國啦,你都唔認同我地大陸。講個鬼咩,係愛國嘅就應該知道呢次事件明擺就係西方國家搞嘅,你 ...

你何尝认同过新中国?一颗带着封建主义烂臭味的心,凭什么自称我们新中国?

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

鵆逸 發表於 2019-7-18 21:12
毛主席語錄告訴你們要配合西方國家搞亂自己檔攤?咩思維啊你。連D鄉下嘅都不如 ...

自己去读一下吧。你这种人真的在丢国家教育部的脸。

自由民主聯盟

肅親王

W幣

存款

親王銀聖壽勳章商業證

紀文思 發表於 2019-7-18 21:14
自己去读一下吧。你这种人真的在丢国家教育部的脸。

普天之下莫非王土 率土之濱莫非王臣!
你們真的是殖民奴性重! 學學我們社會主義的核心價值觀好嗎? 做個現代人! 不要做別人的二等公民!

你們這些港燦真的不知所謂! 豐衣足食玩不足夠嗎? 沒事情總要找事情!
堅決打擊港獨分子! 反對英國當局和黃名帝國政府派錢引誘市民作出犯法行為!

W幣

存款

無傻啦,冷靜D。發爛渣無用嘅,你地與其操心咩大陸對唔住香港,不如好好諗吓自己份工,點樣升職加薪好過啦

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

鵆逸 發表於 2019-7-18 21:17
無傻啦,冷靜D。發爛渣無用嘅,你地與其操心咩大陸對唔住香港,不如好好諗吓自己份工,點樣升職加薪好過啦 ...

其實你講嘢有無經過腦袋 哈哈哈哈哈哈哈 你好似講咩都唔correlate翻自己嘅嘢 姐係 九唔搭八