請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版
搜索
 請即註冊
查看: 575|回復: 9

[美食佳餚] Pre Christmas Dinner with my besties

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

為左支持朗朗,故意開哩個post geh :)

食食下嘅時候影嘅 佢地係我嘅中學最好好好嘅朋友 我相信人生中最好嘅朋友總有一兩個係中同黎嘅:)

我地去左杏花新城嘅pizzahut度食。可惜果間分店淨係for delivery,雖然有位置比你堂食,但係啲package依然係take-away geh packing黎geh。我地覺得咁樣其實好唔environmentally friendly :(。但係我地幾個好friendly hehe

杏花新城係杏花村,而我地嘅中學都係杏花村。我地係中學好出名嘅,我地有七個人,有男有女,叫做蟹柳七只莓。千其唔好讀左蟹柳七隻莓,正音應該係蟹柳七姊妹。友情會受考驗,宜家得翻六只莓。但係今日出席得四個,因為一隻在外讀書,一隻同條仔拍拖

雖然唔係食啲乜嘢山珍海味,都係好普通嘅pizza同埋pasta,但係最開心都係大家坐低係度bi li bah lah,死唔斷氣咁樣傾計。

我地食左個新款芝心批,但係我覺得唔係太okay,想食芝士火鍋,但係外賣鋪無得食。其中一個人話pizzahut geh芝士火鍋唔好食。有無人有啲affordable而quality唔差嘅又好chessy geh cheese fondue介紹?每次講起chessy哩個詞語,我就諗起chessy cock。

有無人知道乜嘢係chessy cock?第一個比到一個正確答案,將會得到本美嵐$100 WMD獎金。如果有人搵到一張正確嘅圖,並且順利擺到上黃名比大家參閱,將會有$150 WMD獎金哦 呵呵呵呵:)

至於點解叫做pre,係因為我地約左聖誕節附近的日子會食聖誕餐,所以就係pre dinner loh

希望大家可以享受聖誕,聖誕節快樂 >3<

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?請即註冊

x

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

@龍志景朗 我咁樣係咪算參加左活動啦 定係要有格式嘅?

太輝王

W幣

存款

親王長期之杖商業證

紀文思 發表於 2018-12-16 14:39
@龍志景朗 我咁樣係咪算參加左活動啦 定係要有格式嘅?

非常詳細的帖文,100分

興寧黨

敬親王

大司憲

W幣

存款

1萬

親王二級功績勳章二級慶寧藝術及文化獎章長期之杖中秋月兔住戶證傳媒證商業證

搵極chessy cock都係鹹濕野喎!!

不折不扣的寫稿佬

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

龍志景朗 發表於 2018-12-16 15:18
非常詳細的帖文,100分

我開左兩個post woh

幾時科水

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

yinghey 發表於 2018-12-26 11:47

哈哈哈 唔係鹹濕嘢 係污糟嘢姐

興寧黨

敬親王

大司憲

W幣

存款

1萬

親王二級功績勳章二級慶寧藝術及文化獎章長期之杖中秋月兔住戶證傳媒證商業證

紀文思 發表於 2018-12-26 16:23
哈哈哈 唔係鹹濕嘢 係污糟嘢姐

蝦我唔多識英文~一搜尋就想嘔

不折不扣的寫稿佬

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

yinghey 發表於 2018-12-26 17:15
蝦我唔多識英文~一搜尋就想嘔

哩個字唔識唔緊要 佢好似我地廣東話啲潮語咁樣

太輝王

W幣

存款

親王長期之杖商業證

多謝你參加暢揮園聖誕節活動,請前往以下連結並回覆一次,領取獎金。

https://www.wongmingempire.com/bbswm/forum.php?mod=viewthread&tid=25681&extra=page%3D1

暢揮園市長
龍志景朗
27/12/2018

自由民主聯盟

景郡王

內閣副總理大臣

司法大臣

國會議員

W幣

存款

郡王御林軍事團員佐勳章二級功績勳章住戶證傳媒證

yinghey 發表於 2018-12-26 11:47

優秀,太優秀