請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版
搜索
 請即註冊
樓主: yinghey

[鬼怪恐怖] 最近靈異經歷一則

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

yinghey 發表於 2018-7-20 13:04
都試過~都係d小事~例如話當夜更有d好兄弟係門口揚下揚下笑你呀~有d就玩下你整唔見d野又無端端出現 ...

有無試過同佢地溝通?

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

yinghey 發表於 2018-7-20 13:09
可能年紀大左心態唔同左~老實講我以前真係好驚黑好驚鬼~中學個陣夜晚仲係開住房燈訓覺~成日畀我阿媽話 ...

佢地點樣現身然後有事相求?

興寧黨

愉親王

制司處處長(司制)

W幣

3萬

存款

1萬

親王三級黃統建國勳章二級功績勳章二級慶寧藝術及文化獎章國家建設獎章中秋月兔商業證

關二哥 發表於 2018-7-20 21:29
要我送些聖母像給你嗎?很靈驗的

你唔係工保大仙教?

興寧黨

愉親王

制司處處長(司制)

W幣

3萬

存款

1萬

親王三級黃統建國勳章二級功績勳章二級慶寧藝術及文化獎章國家建設獎章中秋月兔商業證

yinghey 發表於 2018-7-22 20:46
咁又唔係~對我黎講寧願佢在明都好過在暗~在暗往往先至係最出奇不已~ ...

在明猛啲定在暗猛啲?

興寧黨

敬親王

大司憲

W幣

存款

1萬

親王二級功績勳章二級慶寧藝術及文化獎章長期之杖中秋月兔住戶證傳媒證商業證

紀文思 發表於 2018-7-22 22:44
有無試過同佢地溝通?

以前試過有交感~但我多數都係採拒絕嘅態度~而且我發現佢地好少會埋身~至少我仲未遇上佢地會衝過黎上身囉~

不折不扣的寫稿佬

興寧黨

敬親王

大司憲

W幣

存款

1萬

親王二級功績勳章二級慶寧藝術及文化獎章長期之杖中秋月兔住戶證傳媒證商業證

紀文思 發表於 2018-7-22 22:45
佢地點樣現身然後有事相求?

大前年我試過紀錄當年全港自殺案~日日都會睇埋哂邊區自殺死嘅新聞~紀錄地址、年齡、邊日死,男定女,咁試過幾回都有啲友仔突然現身,知道我做到佢地份紀錄,所以扮慘情上黎睇下我會唔會幫佢地~

講真~自殺死嘅人我點會同情~不論背後係咩原因~我一貫態度係做得出就預左要負責任~何況係生命?所以當時我遇到呢d情況~我唔係採取恐懼同被動~而係斷然拒絕同當佢地無到~即使同我交感,我都係第一時間話,我既唔係d咩師傅,亦唔打算會幫你地~做左d乜你地心知肚明~過主

不折不扣的寫稿佬

興寧黨

敬親王

大司憲

W幣

存款

1萬

馬仔 發表於 2018-7-22 22:47
在明猛啲定在暗猛啲?

我就覺得唔係幾猛嘅問題~而係擺明出現你係會知道點應付~但暗地裡個d你先至會亂陣腳~例如個d鬼打牆、鬼掹腳~佢地在暗係好難感應到佢地係邊~咁就唔會知道下一步應該要點做

不折不扣的寫稿佬

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

yinghey 發表於 2018-7-22 22:54
大前年我試過紀錄當年全港自殺案~日日都會睇埋哂邊區自殺死嘅新聞~紀錄地址、年齡、邊日死,男定女,咁 ...

佢地有無同你講要你點樣幫佢?

興寧黨

敬親王

大司憲

W幣

存款

1萬

紀文思 發表於 2018-7-22 23:00

無,亦無可能講得到~因為我一見到佢地係我先ko佢地~叫佢地過主~就算賴死都奈我唔何~因為我做紀錄係為術數研究做~並唔打算為呢d人做d乜~開講有話~唯有業隨身~佢地做左d咁嘅事~就預左要接受應得的懲罰~可憐佢地就等如苦我自己~將佢地業障由我黎承擔~咁係唔公平~所以個幾回我都好順利咁拒絕佢地~

不折不扣的寫稿佬

興寧黨

敬親王

大司憲

W幣

存款

1萬

紀文思 發表於 2018-7-22 23:00

印象較深個回係一對男女,佢地上左黎企係我背後,當時我仲坐係電腦前面搵緊資料~佢地令我有個畫面,係個男人整死女友之後再燒炭同死~佢地上黎個陣係有野想講~但好奇怪,有種不明原因佢地開唔到口,咁我就直截了當同佢地講返我嘅立場,同埋我係比較堅定咁唔理佢地~我諗佢地都企左一陣,跟住就消失左~

個次都幾搞笑~係我第一印象就諗到三隻字「狗男女」,佢地都感應到我係咁樣形容佢地

不折不扣的寫稿佬