搜索
 請即註冊
查看: 2069|回復: 36

[鬼怪恐怖] 最近靈異經歷一則

興寧黨

敬親王

大司憲

W幣

存款

1萬

親王二級功績勳章二級慶寧藝術及文化獎章長期之杖中秋月兔住戶證傳媒證商業證

話說公司因為服務需要,最近進行裝修前準備,整個星期幾乎都在搬東西。正所謂「大屋搬細屋,唔見一籮穀」。其實宣告裝修嘅今年真係無樣好,唔係同事家事、做野接二連三有事,就係d仔仔離世,總之就係悲傷多過食飯~

好喇~裝修一直押後,直到有日覺得大家都太黑仔~於是就拜土地同地主~希望大家平平安安~跟住奇事就發生~突然間落實到裝修日期~於是就開始搬野~不過我一向都清楚公司有d地方其實係有野~搬野第三日~總算順利完成喇~臨放工~就去左某間一向都話有野嘅房~因為裝修關係~間房平日人煙都唔多~搖身一變成為我地嘅打卡房~個個返工放工都一定入去~原本雜亂無章嘅房突然變得空好闊落~

就係我老細由間房出黎~到我入去個陣~度房門係無風、無人郁嘅情況下自動閂埋~因為我大件擋住左~我就推番開啦~點知就從玻璃處望見門後原來有個好兄弟用手「篤」道門!我喝左聲「定」~條友就突然消失左~

好喇~一切如常~收工返屋企~返到去屋企無人~我就照樣放好d野~同準備d野去沖涼~係屋內行來行去~總係眼角望到有人係附近~甚至連廁所入面都有個人望住我咁~起初都無為意以為自己眼花~之後係廚房時又眼角望到~於是就好認真咁睇睇~原來就係個條友跟左我返屋企!

我諗佢應該係寄身於間房一段時間~因為今次裝修搬野驚動到佢~而佢又知我望到佢下~佢就跟黎搵我「算帳」~其實佢跟我返黎又無乜野~又無所求~只係望住我~而我望到佢時~又唔覺得有乜需要理佢~於是我處理好哂所有野就去沖涼~我諗由我開始係屋內見到佢到沖涼~都有半個鐘~沖完涼返房前都仲見到佢~到我返到房用電腦~就無再為意佢~之後冇再見到佢出現~

不過我相信件事係未完~因為今日收晚上10點~返到黎屋企門前~我突然覺得毛管戙~走廊無人~但總覺得我身後係有「人」跟住我~我返到門前,回望出去走廊證實係空無一人~咁我就照舊開門啦~入到屋就覺得很平靜~似乎並無跟入黎~我當時係度諗~同條友又無仇無怨~跟我走都係無意義~又可以做得d乜?即使佢可能會再出現我眼前~但我都係決定~唔~鬼~理~佢!

不折不扣的寫稿佬

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

你咁大膽嘅 睇黎迎希唔係第一次

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

點解要叫定嘅

興寧黨

敬親王

大司憲

W幣

存款

1萬

親王二級功績勳章二級慶寧藝術及文化獎章長期之杖中秋月兔住戶證傳媒證商業證

紀文思 發表於 2018-7-20 00:28
你咁大膽嘅 睇黎迎希唔係第一次

當我運滯時就會經常遇到~所以會習慣~

不折不扣的寫稿佬

興寧黨

敬親王

大司憲

W幣

存款

1萬

我當時個動作係拍一拍道門再喝一聲「定」~道門就唔郁而條友突然消失~可能我喝個一聲個氣場比較強~佢咪搵地方匿囉~但我無估到佢咁沙膽跟我返屋企~

不折不扣的寫稿佬

自由民主聯盟

孝親王

司政處處長(司政)

歷史文物局局長

慈佑堂市長

快樂園市長

W幣

存款

1萬

親王一級黃統建國大勳章御林軍事團官佐勳章二級功績勳章銀聖壽勳章住戶證

放本聖經係屋企就乜事都無

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

yinghey 發表於 2018-7-20 00:30
當我運滯時就會經常遇到~所以會習慣~

有無遇過d真係會整蠱你嘅?

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

yinghey 發表於 2018-7-20 00:32
我當時個動作係拍一拍道門再喝一聲「定」~道門就唔郁而條友突然消失~可能我喝個一聲個氣場比較強~佢咪 ...

如果係我 我應該會嚇到鼻哥窿都無肉

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

仲尼 發表於 2018-7-20 00:46

支持!我都覺得會無事

興寧黨

敬親王

大司憲

W幣

存款

1萬

仲尼 發表於 2018-7-20 00:46

我又唔係信基督~擺本野有鬼用~

不折不扣的寫稿佬