請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版
搜索
 請即註冊
查看: 879|回復: 39

[港澳] 香港是否應該成為一個獨立自主的國家?

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

中國政府承諾香港主權移交以後實施一國兩制的國策,香港特別行政區實行資本主義制度,香港特區擁有高度自治,港人管治香港,中國政府不插手香港的內部事務,原有的生活方式五十年不變。中國大陸繼續實行社會主義制度。

今年是2018年,一國兩制實行了21年,一國兩制走樣變形,我們還能相信中國政府嗎?作為前宗主國,聯合聲明締約國之一的英國,在香港事務上不發一言,背棄了英國對聯合聲明以及對香港的道義責任。

我們還有30年就要面對47大限。作為香港人,如果我們有一票,你會支持香港在2047年後,作為一個獨立自主的國家還是繼續作為中國一部分呢?

投票的題目是:香港是否應該成為一個獨立自主的國家?(Should Hong Kong be an independent country?)

希望各位朋友踴躍發表意見哦~

單選投票, 共有 18 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限

謙誠男爵

W幣

存款

男爵五級黃統建國勳章金聖壽勳章四級名譽勳章

2014年12月11日後既香港,萬劫不復只能等死,伊安唔參與這次投票,只因為呢次投票主題未必反映晒伊安意見,香港人連狙擊黃成智呢個隱形建制都唔敢,何來談香港獨立既可能丫?

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

伊安 發表於 2018-1-31 15:54
2014年12月11日後既香港,萬劫不復只能等死,伊安唔參與這次投票,只因為呢次投票主題未必反映晒伊安意見, ...

其實你都講得無錯 好似泛民到左哩一刻仲講緊周庭係第一個比人DQ嘅時候 我覺得香港真係無得救

謙誠男爵

W幣

存款

男爵五級黃統建國勳章金聖壽勳章四級名譽勳章

黃成智參選意圖,各位心照,就係要令香港更不堪,繼續一國食兩制
呢點令伊安最心痛

理親王

W幣

存款

親王金聖壽勳章中秋月兔狗年金幣

今次補選,首要一定係為魚蛋果班人,為被DQ議員嘅選民

遊客,如果您要查看本帖隱藏內容請回復

黃名再出發大聯盟

和親王

莫斯科大公

文化大臣

教育大臣

中央銀行管理委員

W幣

存款

3萬

親王公爵一級黃統建國大勳章金聖壽勳章銀聖壽勳章長期之杖中秋月兔狗年金幣景區工作襟章住戶證傳媒證商業證

陳云做大總統?

The most handsome prime minister in the history of micronations

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

佢唔係支持永續咩 佢應該係統派黎

洛晴子爵

W幣

存款

1萬

子爵

橋上島良查 發表於 2018-1-31 17:22
今次補選,首要一定係為魚蛋果班人,為被DQ議員嘅選民

**** 本內容被作者隱藏 **** ...

死攬住個議席唔肯讓俾其他人 又要無咩作為 最叻就係劃清界線

嘉穎伯爵

W幣

存款

伯爵銀聖壽勳章中秋月兔住戶證社團證

唔好意思,呢一票我投左否。
原因好簡單,係因為香港獨立之後,在國家軍事方面以及經濟方面可能真係會帶嚟負面影響,以香港既條件暫時真係未有資格成為一個國家先。
除非香港成立軍隊,唔靠解放軍啦

自由民主聯盟

肅親王

W幣

存款

親王銀聖壽勳章商業證

seeee