黃祺恩 發表於 2020-9-11 19:08

港臺共釋出圖林堡退聯全文

圖林堡政權退出港臺微型國家共榮圈全文:

理由書:執政團隊認為,圈子部分國家已經喪失私人國家的本質,只是以扮家家酒心態看待私國,因此決定退出,並會在此後重新審視邦交

yinghey 發表於 2020-9-11 20:40

真係幾好笑,佢作為摩共關係最親密嘅代表,對臺朗、奧斯呢啲更加家家酒嘅政權作出種種惡行都避而不談,反過來話人地越黎越似家家酒~怪唔之得存在左咁多年都只係一個人、長期依附某啲國家先可以佔一席位~當我睇見賀愁飛向我報告圖林堡一日到黑針對靖康於港臺共(當時好似仲係臺微共),逼人浪費時間逼走靖康、搞諸羅事件~但就一啲對組織有建設性嘅野都無交出黎~唔知嘅仲以為佢入黎係為左情報

何正 發表於 2020-9-11 20:42

:o:o:o:o:o

yinghey 發表於 2020-9-11 20:46

何正 發表於 2020-9-11 20:42

奧斯退出眾聯會同日~圖林堡就同時退出港臺共~就知道佢地輸到七個一皮啦~人家奧斯都敢高調話退出~你圖林堡又算老幾丫~鬼鬼崇崇SEND個私訊就當退出左~其實就係有醜聞畀人趕扯嘅~

何正 發表於 2020-9-11 20:52

奧斯退出眾聯會同日~圖林堡就同時退出港臺共~就知道佢地輸到七個一皮啦~人家奧斯都敢高調話退出~你圖 ...

剛好那次眾聯會我一入會就變成主席然後我一開會就公告我的演講稿^_^

黃祺恩 發表於 2020-9-12 10:45

奧斯退出眾聯會同日~圖林堡就同時退出港臺共~就知道佢地輸到七個一皮啦~人家奧斯都敢高調話退出~你圖 ...

奧斯特蘭有臺朗當靠山,啥都不怕;P
微國法西斯領導人還想私底下派兵打靖康呢;P

yinghey 發表於 2020-9-12 12:21

黃祺恩 發表於 2020-9-12 10:45
奧斯特蘭有臺朗當靠山,啥都不怕
微國法西斯領導人還想私底下派兵打靖康呢...

佢地係一個依附另一個先可以也文也武,本身就係四圍作威作福嘅小人~佢地大可以繼續自我感覺良好~但華人圈內一定會對佢地封殺!

黃祺恩 發表於 2020-9-12 16:58

yinghey 發表於 2020-9-12 12:21
佢地係一個依附另一個先可以也文也武,本身就係四圍作威作福嘅小人~佢地大可以繼續自我感覺良好~但華人 ...

也是{:1_1:}
頁: [1]
查看完整版本: 港臺共釋出圖林堡退聯全文