黃名帝國2010年舊論壇

標題: 《維多利亞時報》創刊號 [打印本頁]

作者: 關二哥    時間: 2011-1-23 02:03     標題: 《維多利亞時報》創刊號

《維多利亞時報》創刊號面世!!!

出紙四頁,內容豐富而且設計精美,原價 40 兩銀,

現在優惠價只售 30 兩銀!!!

請大家稍移玉步往大清帝國境內收看:

http://kenhk.org/qingshi/viewthread.php?tid=28015&extra=page%3D1
作者: 比利仔    時間: 2011-1-23 02:05

太貴了
作者: 關二哥    時間: 2011-1-23 02:20

比利仔 發表於 2011-1-23 02:05
太貴了

來我的文學區發帖,每個主題可以賺 5 兩
作者: 比利仔    時間: 2011-1-23 02:26

關二哥 發表於 2011-1-23 02:20
來我的文學區發帖,每個主題可以賺 5 兩

咁先得5兩~即係要6個主題先睇到你個一份報紙

作者: 關二哥    時間: 2011-1-23 13:46

比利仔 發表於 2011-1-23 02:26
咁先得5兩~即係要6個主題先睇到你個一份報紙

報紙又不是日日有,一個月發 6 個主題有幾難
作者: 比利仔    時間: 2011-1-23 14:13

關二哥 發表於 2011-1-23 13:46
報紙又不是日日有,一個月發 6 個主題有幾難

6主題換1個報紙~MARGINAL COST大過MARGINAL REVENUE
唔值

作者: 關二哥    時間: 2011-1-23 14:17

比利仔 發表於 2011-1-23 14:13
6主題換1個報紙~MARGINAL COST大過MARGINAL REVENUE
唔值

《維多利亞時報》出紙四頁,內容豐富設計精美,Value 極大,有今生冇來世!
作者: yinghey    時間: 2011-1-23 14:40

9點幾搞到而家2點幾我都未出完份黃名周報∼係唔係痴線架!!!!!!
官報一蚊都唔洗俾∼冇錢嘅國民可以睇官報∼
作者: 關二哥    時間: 2011-1-23 15:05

yinghey 發表於 2011-1-23 14:40
9點幾搞到而家2點幾我都未出完份黃名周報∼係唔係痴線架!!!!!!
官報一蚊都唔洗俾∼冇錢嘅國 ...

要學習我們《維多利亞》的效率了
作者: yinghey    時間: 2011-1-23 15:40

關二哥 發表於 2011-1-23 15:05

都唔係製圖問題∼而係選稿同寫稿出現左問題∼我唔係所有稿件已經寫定∼係邊寫邊做∼所以好慢∼

作者: 關二哥    時間: 2011-1-23 16:03

yinghey 發表於 2011-1-23 15:40
都唔係製圖問題∼而係選稿同寫稿出現左問題∼我唔係所有稿件已經寫定∼係邊寫邊做∼所以好慢∼

其實我以前做《大清帝報》也是習慣邊寫邊做

寫好稿再放進圖片版,其實是雙重工夫(除非不同人做)

作者: yinghey    時間: 2011-1-23 16:13

關二哥 發表於 2011-1-23 16:03
其實我以前做《大清帝報》也是習慣邊寫邊做

寫好稿再放進圖片版,其實是雙重工夫(除非不同人做)

哈∼都知黃名周報係人間地獄∼唔會有人敢走埋黎幫手做∼我要求又咁高∼

作者: 關二哥    時間: 2011-1-23 16:14

yinghey 發表於 2011-1-23 16:13
哈∼都知黃名周報係人間地獄∼唔會有人敢走埋黎幫手做∼我要求又咁高∼

這個地獄能夠維持這麼久已經很了不起 XD
作者: 西狂楊過    時間: 2011-1-23 18:31

比利仔 發表於 2011-1-23 02:05
太貴了

比埋錢你睇又點話呀!

作者: 比利仔    時間: 2011-1-23 21:10

關二哥 發表於 2011-1-23 15:05

太好笑了

作者: 明得    時間: 2011-1-23 23:17

比利仔 發表於 2011-1-23 21:10
太好笑了

好笑嗎                     

歡迎光臨 黃名帝國2010年舊論壇 (http://www.wongmingempire.com/bbs/) Powered by Discuz! X2